WordPress is al jarenlang het meest gebruikte CMS systeem om websites mee te maken. Dat is natuurlijk niet voor niets. Maar waarom is WordPress zo populair? En waarom werken wij bij DubbelDuck zo graag met WordPress? We vertellen u graag wat WordPress voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem, oftewel een programma waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Met behulp van een CMS logt u in op de achterkant van de website om de website te wijzigen, uit te breiden of onderdelen te verwijderen.

In de basis wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten systemen: open source CMS (waarvan de hele wereld gebruik kan maken) en de gesloten CMS systemen (een CMS dat gebouwd is door een bureau). Er zijn veel verschillende open source CMS systemen in omloop zoals Joomla, Drupal en WordPress.

Wat is Wordpress?

Oorspronkelijk is WordPress ontstaan als een systeem om mee te bloggen. Maar in de loop der jaren zijn er zoveel functionaliteiten toegevoegd dat het een volwaardig CMS systeem geworden is. Doordat WordPress een open source systeem is, is de hele wereld in de gelegenheid om te werken aan verbeteringen. Gemiddeld komen er bijvoorbeeld acht tot tien updates per jaar uit en heeft u de beschikking over duizenden plug-ins die naadloos aansluiten bij de slimme basis.

De voor- en nadelen van Wordpress

Voordelen
  • WordPress is een gratis CMS systeem.
  • Eenvoudig in gebruik, prettig voor zowel de gebruiker als de ontwikkelaar.
  • Het is eenvoudig uit te breiden door gebruik te maken van de eindeloze mogelijkheden qua plug-ins.
  • Websites die gemaakt zijn in WordPress scoren goed in de zoekmachines of zijn in ieder geval in staat om dat te doen.
  • Wereldwijd wordt er erg veel geschreven over WordPress, dus loopt u ergens tegenaan, dan kunt u er van alles over lezen.
Nadelen

Ondanks dat wij enthousiast zijn over WordPress, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen:

  • Een WordPress website is van kilometers afstand te herkennen (door kenners).
  • Doordat het zo een populair CMS systeem is, is het ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hackers. Besteed dus wel aandacht aan de beveiliging van uw website.
  • Het aanbod aan plug-ins is enorm. Enerzijds is dit een voordeel, maar anderzijds ook een nadeel: soms ziet u door de bomen het bos niet meer. En de kans bestaat dat sommige plug-ins met elkaar conflicteren.

Bovenstaande nadelen hoeven natuurlijk helemaal geen nadeel te zijn. Mits je de website laat ontwerpen door een ervaren reclamebureau, zoals DubbelDuck. Wij helpen je graag!