Blog

Online & offline communicatie

Gooien we online en offline voortaan samen in de mixer? We hebben het vaak gehoord, de klaagzang over het feit dat online communicatie de offline mogelijkheden heeft doen verzwakken. Ondanks dat het een vaststaand feit is dat online booming is, mogen we niet vergeten dat een combinatie van de twee kanalen nog steeds een winnend duo is.

We hebben het vaak gehoord, de klaagzang over het feit dat online communicatie de offline mogelijkheden heeft doen verzwakken. Ondanks dat het een vast staat dat online booming is, mogen we niet vergeten dat een combinatie van de twee kanalen nog steeds een winnend duo is.

Om dat meteen te bewijzen, vragen we jou om een gemakkelijk en kleinschalig marktonderzoek te doen, eentje die je kan uitvoeren door jouw vrienden en familie eens wat vaker in de gaten te houden. Hoeveel mensen uit jouw vriendengroep praten over een reclamespotje op TV? Welke familieleden bladeren nog regelmatig door het plaatselijke magazine en hoeveel mensen praten over de advertentie die ze voorbij zagen komen op Facebook? Want ja, het zijn allemaal vormen van reclame, de ene al wat opvallender aanwezig dan de andere en elke vorm gericht naar een goed uitgestippelde potentiële doelgroep.

Want net zoals reclamevormen verschillend kunnen zijn, is ook de ene persoon de andere niet. Waar de ene potentiële klant aandachtig de flyer uit de brievenbus leest, is de andere net veel gevoeliger aan datzelfde beeld, maar dan in een online campagne. Waar de ene persoon heel bewust lange teksten leest, is de ander enkel geïnteresseerd in bewegende beelden of opvallende foto’s.

Het is dus als bedrijf van groot belang om jouw doelgroep te kennen en dus ook te weten waar zij aanwezig zijn en welke boodschappen goed zullen aankomen. Maar dat jouw doelgroep alleen offline, of alleen online aanwezig is? Nee hoor, reclame is overal en wordt zowel bewust als onbewust opgepikt.

Nog niet overtuigd om in te zetten op beide kanalen?

We nemen je even mee in de wereld van Coolblue. Je ziet ze voorbijrijden op de autosnelweg in hun felblauwe busjes, je ziet hun werknemers schitteren in de bushokjes en als je online op zoek gaat naar een nieuw toetsenbord, dan krijg je binnen de vijf minuten een advertentie over de mogelijkheden in hun winkels. Niet te vergeten, hun steengoede reclamefilmpjes op nationale TV en hun hit op Tik Tok een tijdje geleden, waarbij het ‘dansje van Coolblue’ een heel groot ‘dingetje’ werd, doordat de medewerkers het goede voorbeeld gaven. Het ideale voorbeeld van een mooie mix van online en offline communicatie, waarbij een steengoede merkidentiteit van groot belang is.

Want Coolblue? Dat is blauw en oranje, met witte letters en dat zie je werkelijk overal terugkomen. In hun reclamespotjes, bij hun pakketjes (die trouwens áltijd een leuke en grappige opdruk hebben) en zelfs in de kledij van hun werknemers. De fietsen waarmee ze pakketjes leveren? Blauw met oranje. De advertenties die op Facebook & Instagram verschijnen? Blauw met oranje. Wat ons betreft één van de beste voorbeelden om aan te tonen dat het wel degelijk werkt, die mix van online & offline mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming?

Dan ontmoeten we je graag voor een gesprek op ons kantoor. We beloven dat we je niet zullen vragen om een dansje te doen voor een reclamespotje 😉 Andere knotsgekke ideeën kan je wel van ons verwachten.

Lees ook:

Gooien we online en offline voortaan samen in de mixer? We hebben het vaak gehoord, de klaagzang over het feit dat online communicatie de