Blog

Waarom jij vandaag nog Google moet checken!

Hoe vaak heb jij al iets opgezocht op Google? Juist ja, dat is niet meer te tellen zo vaak. ‘Google knows it all’ en daar is letterlijk geen woord van gelogen. Dus deze zoekmachine weet vast ook wat het adres is van jouw onderneming, wat de openingstijden zijn en hoe de buitenkant van de gevel eruit ziet, toch? Niet helemaal zeker over het antwoord op deze vraag? Beschouw dit blogartikel dan als een herinnering om jouw online gegevens nogmaals te checken. Wie weet zijn de openingstijden intussen aangepast, of is je onderneming zelfs nog niet gekend op het wereldwijde web. En dat zou zonde zijn.

Hoe vaak heb jij al iets opgezocht op Google? Juist ja, dat is niet meer te tellen zo vaak. ‘Google knows it all’ en daar is letterlijk geen woord van gelogen. Dus deze zoekmachine weet vast ook wat het adres is van jouw onderneming, wat de openingstijden zijn en hoe de buitenkant van de gevel eruit ziet, toch?

Niet helemaal zeker over het antwoord op deze vraag? Beschouw dit blogartikel dan als een herinnering om jouw online gegevens nogmaals te checken. Wie weet zijn de openingstijden intussen aangepast, of is je onderneming zelfs nog niet gekend op het wereldwijde web. En dat zou zonde zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat Google van onschatbare waarde is (nou ja, de waarde van het bedrijf zelf is wel te schatten lijk ons) en dat potentiële klanten vaak teruggrijpen naar deze zoekmachine om op een snelle en vooral efficiënte manier iets te vinden. Stel dat een potentiële klant benieuwd is naar de openingsuren van jouw bedrijf, om te kijken of het nog mogelijk is om rond 16.00 uur langs te komen. Dan is er toch niets zo fijn als het terugvinden van jouw correcte openingsuren via Google.

Daarom is het van groot belang om vandaag nog die gegevens van jouw onderneming na te kijken. Geef jouw bedrijfsnaam dus in via Google en kijk of jouw onderneming mooi rechts bovenaan in de hoek staat. Is dat niet het geval, dan is het dus hoog tijd om deze account aan te maken. En dat is eigenlijk kinderspel.

1. Zoek via Google (wat anders? 😉 ) naar de term ‘Google mijn bedrijf’

…en log daar in met jouw Google-account. Heb je die nog niet? Volg dan eenvoudigweg de nodige stappen om er eentje aan te maken.

2. Geef het adres van jouw onderneming op

…en kies hoe je dit weergegeven wil hebben op Google. Google vraagt je daarom ook of je daadwerkelijk services verleent op dit adres, of net niet. Lees ook hier aandachtig de vragen die het systeem je stelt, waardoor straks ook de correcte gegevens tevoorschijn komen.

3. Selecteer jouw bedrijfscategorie

Google gaat je een aantal voorstellen maken en aan jou om de juiste categorie te selecteren.

4. Vul de contactgegevens van jouw onderneming in

In deze stap is het dus noodzakelijk om een correct telefoonnummer en een website door te geven.

5. Identificeer je als eigenaar van het bedrijf

Als laatste stap vraagt Google je om je de identificeren als eigenaar van het bedrijf, puur uit veiligheidsoverwegingen. Er worden een aantal voorstellen gemaakt om de verificatie in orde te maken, waarbij je dus zelf mag kiezen welke optie je het meest gemakkelijk vindt.

Toch nog wat vragen?

Zodra je account geconfigureerd is, is het dus mogelijk om deze te gaan aanvullen met de juiste openingsuren, een aantal leuke foto’s én recensies van tevreden klanten. Potentiële klanten kunnen vanaf dat moment telkens nakijken wanneer je beschikbaar bent op de locatie, wat het juiste telefoonnummer is en hoe het pand er langs de buitenkant uitziet.

Toch nog wat vragen? Of hulp nodig bij het creëren of aanpassen van jouw account? Contacteer ons kantoor dan snel via telefoon of via mail (die gegevens kan je trouwens ook op onze Google Mijn Bedrijf vinden 😉) Tot snel !

Lees ook:

Gooien we online en offline voortaan samen in de mixer? We hebben het vaak gehoord, de klaagzang over het feit dat online communicatie de