Blog

Online marketing tijdens het coronavirus: juist wel of juist niet?

Het coronavirus houdt ons inmiddels al lange tijd bezig en dit gaat hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren. Massaal thuiswerken, social distancing en gezondheid zijn en blijven belangrijke pijlers in deze periode. De impact van corona op het bedrijfsleven en de economie is enorm. In dit soort onzekere tijden hebben veel bedrijven te maken met nieuwsupdates, afwijkende werktijden, (nog) meer digitaal klantcontact, producten die om wat voor reden dan ook niet leverbaar zijn, nieuwe diensten, en nog veel meer.
Het coronavirus houdt ons inmiddels al lange tijd bezig en dit gaat hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren. Massaal thuiswerken, social distancing en gezondheid zijn en blijven belangrijke pijlers in deze periode. De impact van corona op het bedrijfsleven en de economie is enorm. In dit soort onzekere tijden hebben veel bedrijven te maken met nieuwsupdates, afwijkende werktijden, (nog) meer digitaal klantcontact, producten die om wat voor reden dan ook niet leverbaar zijn, nieuwe diensten, en nog veel meer. Ondanks dat er veel negativiteit rondom het coronavirus heerst, kunt u deze crisis ook als een kans zien. Dé periode om ervoor te zorgen dat u goed vindbaar bent. Dé periode om te investeren in online marketing.

Online vindbaarheid is juist nu belangrijk

Wanneer mensen het advies krijgen om zoveel mogelijk thuis te werken en zoveel mogelijk thuis te blijven, wordt internet nog belangrijker. Er wordt meer dan ooit online gezocht naar relevante informatie in combinatie met de crisis. Waar veel bedrijven denken dat zoekmachine marketing in dit soort tijden niet zo belangrijk is, is het tegenovergestelde waar. Want juist nu kunnen bedrijven zichzelf profileren, in de spotlight zetten. Zoekmachine marketing kan nu dus belangrijker zijn dan ooit.

Verwijder uw website/webshop in elk geval niet

Natuurlijk, in deze crisis is het heel logisch dat de inhoud van uw website of webshop niet helemaal meer aansluit bij de werkelijke situatie. Producten die niet leverbaar zijn, congressen die niet door kunnen gaan, etc. Maar dat is geen reden om uw website of webshop (gedeeltelijk) te verwijderen. En verander ook niet uw complete homepagina om alle informatie te geven over de crisis. De negatieve gevolgen voor de prestaties in de zoekmachines zijn niet te overzien.

Bezoekers informeren

Het allerbelangrijkste is om uw bezoekers op de juiste manier te infomeren. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Ben je een lokaal bedrijf zoals een restaurant, schoonheidssalon of kapper? Dan is lokale vindbaarheid erg belangrijk. In crisistijden kan er qua openingstijden iets veranderen. Google Mijn Bedrijf is dan dé uitgelezen mogelijkheid om aan te geven dat u gesloten bent of andere openingstijden hanteert. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook een FAQ toevoegen rondom de status van uw bedrijf, eventuele (afhaal)mogelijkheden die u bent of DIY pakketten die u aanbiedt.

DubbelDuck staat voor u klaar

Wij begrijpen als geen ander dat u het lastig vindt om in deze periode de juiste stappen te nemen. DubbelDuck staat ook in deze periode voor u klaar. Wij helpen u graag. Wist u dat het juist in een crisis interessant is om te investeren in SEO (Search Engine Optimization)? Een campagne die de komende jaren resultaat gaat opleveren. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Lees ook:

Gooien we online en offline voortaan samen in de mixer? We hebben het vaak gehoord, de klaagzang over het feit dat online communicatie de