Vaak krijgen wij van klanten te horen in welke grootte en in wat voor formaat ze afbeeldingen moeten aanleveren voor bijvoorbeeld hun website of webshop. Want té grote afbeeldingen maken uw website traag en kunt u niet via uw standaardmailprogramma versturen en te kleine afbeeldingen worden pixelachtig. Maar wat is dan te groot en wat is te klein? Wij geven graag antwoord op deze vraag.

Bestandsafmeting vs. bestandsgrootte

De bestandsafmeting van uw afbeelding wordt weergegeven in pixels. Afbeeldingen worden opgebouwd uit pixels die dan samen het beeld vormen. Hoe hoger de resolutie van uw scherm, hoe groter de dichtheid van de pixels en hoe scherper het beeld. Dit maakt het ook mogelijk een afbeelding met een groot aantal pixels te verkleinen en dus niet te vergroten. Wanneer een kleine foto vergroot wordt, wordt deze letterlijk uitgerekt en ‘pixelachtig’.
Met de bestandsgrootte wordt het ‘gewicht’ van de afbeelding uitgedrukt in kilobytes (Kb) en megabytes (Mb).

Het aanleveren van afbeeldingen

Wanneer u bij ons afbeeldingen aanlevert, is het van belang dat ze minimaal 1,5 Mb groot zijn. Met 1,5 Mb kunnen wij ze zowel voor de website als voor drukwerk gebruiken en kunnen wij deze altijd bijsnijden tot het juiste formaat, zonder een verandering op het gebied van kwaliteit te merken. Voor ons geldt: beter te groot dan te klein.

Wilt u meer informatie over het aanleveren van afbeeldingen? Neem dan contact op met DubbelDuck. Wij helpen u graag.