Het aantal mensen dat online aankopen doet, neemt nog elke dag toe en dat zal vast niet snel veranderen. We kunnen niet ontkennen dat het dus een gemiste kans is, wanneer u nog geen goed opgezet online verkoopkanaal heeft om uw producten tentoon te stellen.
In dit snelle en dynamische tijdperk, kan dit op verschillende manieren. Het alomtegenwoordige social media is één van die opties, maar een webshop blijft toch met enige voorsprong bovenaan staan. Denk jij er momenteel aan om een webshop te beginnen? En dat als enige verkooppunt of aanvullend aan uw fysieke winkel? Wij hebben maar één antwoord: doen!
We kunnen natuurlijk best begrijpen dat het een flinke stap is om te nemen. En ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan zetten wij graag de belangrijkste voordelen van een webshop hieronder op een rijtje:
1. Een groter publiek
Logisch, want met een goed vindbare webshop bereik je zowel op lokaal als op (inter)nationaal niveau een groter publiek. Een webshop is het verkoopkanaal bij uitstek om op een relatief eenvoudige manier uw volledige assortiment onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten doorheen het land of zelfs wereldwijd, als dat jouw doel is. En waar u in een eventuele fysieke winkel misschien niet de ruimte heeft om uw volledige productlijn tentoon te stellen, heeft u dat online wel, wat ook weer voor een breder publiek zorgt.
2. 24/7 open
Want slaap, dat heeft een webshop niet nodig. Waar een fysieke winkel nog openingsuren bevat, is een webshop 24 uren per dag en 7 dagen per week geopend. Weer een grotere kans om jouw ideale klant te bereiken, want die is misschien wel net op jouw sluitingsdag op zoek naar een product uit jouw assortiment. Hoe toegankelijker het aankopen van het product op dat moment is, hoe beter!
3. Kostenbesparing
Eén van de grootste voordelen van het runnen van enkel een webshop is de kostprijs. Wanneer je de kosten van een winkelruimte of pand naast die van een webshop legt is er natuurlijk een groot prijsverschil te zien. Zeker wanneer bepaalde (verkoop)processen geautomatiseerd kunnen worden, wordt een website alsmaar interessanter. Denk maar aan bestellingen die rechtstreeks in uw softwarepakket worden ingeladen, geautomatiseerde orderbevestigingen, pakbonnen, etc.
4. Een slimme verkoper
Een webshop wordt ook weleens een slimme verkoper genoemd. De elektronische verkoper onthoudt letterlijk alle acties van jouw bezoekers, van elke muisklik tot elk paginabezoek, waardoor er bijvoorbeeld bijpassende of andere relevantie producten getoond kunnen worden. Dé manier om up-selling en cross-selling mogelijk te maken. Slimme marketing voor jouw onderneming dus!
5. Statistieken verzamelen
Een webshop is bij uitstek dé manier om statistieken te verzamelen van (potentiële) kopers. Naast standaard statistieken kan je bijvoorbeeld ook extra informatie verzamelen over het koopgedrag van jouw doelpubliek. Wanneer haakt de klant af? Kan hij eenvoudig door de website navigeren? Mist hij informatie? Allemaal informatie die heel waardevol is en die vervolgens gebruikt kan worden om de webshop te optimaliseren en te verbeteren. En niet alleen voor uw bezoekers, maar ook voor zoekmachines als Google, zodat je ook daar weer hoger scoort.
De perfecte combinatie
Heeft jouw onderneming wel reeds een fysieke winkel? Dan is het echt interessant om ook een webshop in overweging te nemen, want fysiek en online vullen elkaar namelijk perfect aan. Je biedt hierdoor mensen de gelegenheid om online te oriënteren en alvast een kijkje te nemen, want zo’n webshop werkt echt drempelverlagend. Zijn ze daarna overtuigd van jouw product, maar willen ze toch liever het product offline bekijken? Dan is jouw fysieke winkel de ideale oplossing!
Advies nodig?
Het opstarten van een succesvolle webshop gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Wij van DubbelDuck helpen je graag bij de strategie, doelstellingen en de uiteindelijke realisatie van de webshop. Advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.