Bedrijf gestart? Gefeliciteerd. Het idee is perfect en u kunt niet wachten om te starten met uw nieuwe onderneming. Maar wat heeft u allemaal nodig? Om te beginnen een grafisch vormgever die u kan helpen met de ontwikkeling van uw logo en bijbehorende huisstijl, website en standaard drukwerk. DubbelDuck is zo een grafisch vormgever.

Unieke identiteit

Een unieke identiteit staat aan de basis van een perfecte huisstijl. Ons advies is dan ook om niet té snel te starten met uw logo en huisstijl. Denk hierover goed na, want een huisstijl is niet iets wat u jaarlijks aanpast. Wat is uw onderscheidend vermogen? Welke doelgroep wilt u graag gaan bereiken? Vergroot uw kans op een goede start en ga er eens goed voor zitten.

  • Denk na over uw product of dienst. Wat is de kern? Schrijf dat op!
  • Wie is uw potentiële klantengroep? En hoe gaat u deze groep het beste overtuigen?
  • Verwacht altijd groei, dus denk niet te klein. Eén product of dienst worden er (bijna) altijd meer.
  • Denk na over (toekomstige) bedrijfsprocessen. Heeft u straks bijvoorbeeld beletterde auto’s nodig? Of bent u van plan om aan beurzen en congressen deel te nemen?

Al het bovenstaande is van invloed op de keuze van uw logo en huisstijl.

Een goed ontwerp

De basis is een goed ontwerp. Een goed ontwerp staat aan de basis van een krachtig logo, van een kenmerkende huisstijl, van een vindbare website en van goed drukwerk.

De belangrijkste elementen van een huisstijl zijn:

  • Het logo – beeld- of woordmerk
  • Typografie
  • Het juiste gebruik van zwart-wit en kleur
  • Vaste verhoudingen in formaat, vorm en contrast
  • Papier- en materiaalkeuze

Zo, het ontwerp is er. Nu kunnen we aan de slag met de rest, want wat heeft u allemaal nodig?

Wat heeft u allemaal nodig?

Zoals gezegd staan het logo en de huisstijl aan de basis van uw onderneming. Maar wat heeft u daarnaast allemaal nog meer nodig? Een goede website om uw bedrijf en uw producten/diensten te presenteren. Standaard drukwerk zoals visitekaartjes. Visitekaartjes kunnen en mogen niet ontbreken wanneer u gaat netwerken. En netwerken moet u om klanten te krijgen. Gebruikt u briefpapier? Dan zorgen wij voor een briefpapier wat aansluit bij uw huisstijl. Eventueel gevelreclame of belettering van auto’s en bussen om ook offline uw zichtbaarheid te verbeteren.

Ster(k) in ontwerpen

DubbelDuck is sterk in ontwerpen. Dus, kunt u wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van uw huisstijl? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.