"Op zoek naar een SEO specialist? Een SEO bedrijf dat ook naar de vormgeving kijkt?"

SEO website –  Search engine optimalisation ofwel Google optimalisatie voor uw website. Wij als een echte SEO expert leggen je uit waarom hoog komen in Google belangrijk is. Bovenaan in Google verschijnen is niet makkelijk en zeker geen garantie bij website optimalisatie. Vormgeving van uw website, gebruikte teksten en andere elementen gaan niet altijd goed samen als het gaat om het beter vindbaar maken van uw website. Wij helpen u graag met deze kwestie.

SEO in het kort


SEO staat voor search engine optimalisation en betekent letterlijk zoekmachine-optimalisatie. Iedere zoekmachine heeft zijn eigen algoritmes (regels en voorwaarden). Google rangschikt websites aan de hand van deze voorwaarden. Daar moet rekening mee gehouden worden wilt u goed gevonden worden met uw website. Om uw website goed vindbaar te krijgen, passen wij uw website hierop aan zodat deze beter gevonden wordt.

Omdat Google met afstand de meestgebruikte zoekmachine is, ligt onze focus op deze zoekmachine. Uw website zal dus geoptimaliseerd worden voor Google.

Het doel van SEO

Het doel van SEO is zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen op de zoekterm(en) die u wenst. Zo trekt u zeer gerichte bezoekers naar uw website, verkoopt u via de website en stijgt uw omzet.

Oog wil ook wat

Bij veel SEO-bedrijven ziet u dat gevonden worden boven alles staat. De zoekterm komt dan overal groot naar voren en schreeuwt in uw gezicht. Het gevolg is dat de inhoud van de pagina u niet overtuigt om hier te blijven. Wij houden oog voor de vormgeving.

De voordelen van SEO


Zoekmachine optimalisatie (SEO) is tegenwoordig onmisbaar wil je in beeld komen bij een breed (digitaal) publiek. U kunt nog zo’n mooi product of dienst hebben.. als niemand er vanaf weet, verkoopt u niks. Om uw website in de zoekresultaten omhoog te laten komen, kunt u inzetten op SEO en SEA.

SEO

• organisch
• lange termijn
• blijvend
• helpt bij SEA

SEA

• betaald
• direct inzetbaar
• budget

Het grootste voordeel van SEO is dat u geen advertentiekosten nodig heeft om gevonden te worden. Door uw webpagina zo aan te passen aan een zoekterm, zal Google automatisch zien dat deze pagina de nodige aandacht verdient. Dit neemt soms wat tijd in beslag, wat dan ook gelijk het grootste nadeel is van SEO ten opzichte van SEA.

De betaalde advertenties verschijnen naast en boven de organische zoekresultaten in Google. Het voordeel van SEO ten opzichte van SEA is dat u niet betaalt wanneer iemand op uw vermelding in de zoekresultaten klikt. De goedkoopste manier om hoger te scoren in Google is dus via zoekmachine optimalisatie (SEO).

SEO op mijn website… wat passen jullie aan?

SEO houdt in dat we iedere webpagina die goed gevonden moet worden, een specifieke zoekterm gaan meegeven. Voordat we deze zoekterm gaan integreren, onderzoeken we welke zoekterm het beste is. Dit doen we met een zoektermonderzoek.

Met een zoektermonderzoek raadplegen we de zoekgeschiedenis van Google om te kijken hoevaak verschillende varianten van de gewenste zoekterm gezocht worden. Google houdt namelijk bij hoeveel keer er per maand op een specifieke zoekterm wordt gezocht. Met deze kennis, kiezen wij, in overleg met u, de beste zoekterm per webpagina.

De gekozen zoekterm wordt vervolgens verweven in de webpagina. Dit doen we door teksten aan te passen zodat deze de zoekterm bevat, we voorzien afbeeldingen van een ALT-tag, optimaliseren meta-gegevens, voegen linkjes toe en passen de paginatitel en de url aan als dit kan. Hoe ver we hier in kunnen en willen gaan, is afhankelijk van de vormgeving en technische realisatie van de website.

Blijven optimaliseren


Een groot deel van het optimaliseren van uw webpagina’s zal een eenmalige ingreep zijn. U hoeft bijvoorbeeld maar één keer de paginatitel en de permalink aan te passen. Na deze eerste optimalisatie monitoren we de rangschikking van Google zodat we inzicht krijgen in het resultaat. Google indexeert uw webpagina niet direct, dus hier kan een week of twee tussen zitten voordat u resultaat ziet in de zoekresultaten. (een van de nadelen van SEO ten opzichte van SEA)

Om het resultaat van de optimalisatie nog verder te verbeteren, zijn er weer een aantal mogelijkheden en trucjes die kunnen worden toegepast. Google hecht namelijk waarde aan relevante en nieuwe content en ziet het wanneer de webpagina is vernieuwd. Om de zoveel tijd teksten aanpassen, vernieuwen of toevoegen op uw webpagina verbetert het SEO-resultaat.

Een andere manier om uw SEO verder te verbeteren, is door link building. Dit houdt in dat Google waarde hecht aan het feit dat uw website wordt vernoemd (met een linkje) op andere websites. Hoe belangrijker de andere website is (grote bezoekersaantallen en interactie helpt hierin enorm), hoe meer credits uw webpagina krijgt als deze hier wordt vernoemd met een link. Dit is namelijk een teken voor Google dat uw website door andere websites wordt ‘aangeraden’.

Bekijk hier de belangrijkste SEO punten van 2021.

SEO voor Wordpress

Omdat Wordpress toegankelijk is voor veel mensen, zijn er genoeg goede plugins te vinden die kunnen helpen met uw SEO-doelstellingen. Bijna iedere SEO-specialist gebruikt deze tools om zijn website te optimaliseren voor Google. Wij gebruiken deze ook om precies te kunnen zien in hoeverre we de webpagina moeten optimaliseren voor het beste resultaat. Over-optimalisern ligt namelijk op de loer.

Over-optimaliseren

Het algoritme van Google is slim genoeg om te snappen dat mensen trucjes uithalen om webpagina’s beter te laten scoren. Daarom worden webpagina’s die ‘over-geoptimaliseerd’ zijn gestraft in de rangschikking van Google. Met andere woorden: je komt dus minder hoog in de zoekresultaten. SEO is dus een kwestie van de juiste balans vinden in optimaliseren op de gekozen zoekterm.

Beter gevonden worden én een mooie website behouden?


Neem contact op